Gazipaşa Mahallesi Atatürk Alanı Halis Çebi İş Merkezi (Boyner Binası Üstü) Kat:3 Daire:6 Meydan-Trabzon

Randevu Talebi

!
!
!
!
İptal
Lütfen Bilgilerinizi Eksiksiz Giriniz
Randevu talebinizi alabilmemiz için lütfen iletişim bilgilerizi eksiksiz giriniz ve randevu talep nedeninizi mesaj kısmına yazınız.

Ortodontik Bozukluklar Nelerdir?

Ortodontik bozukluklar her yaşta tedavi edilebilmektedir. Yeter ki sürekli ve özenli bir diş bakımı ile birlikte ağız ve dişlerin sağlığı yerinde olsun. Ortodontik Anomalileri temel olarak iki şekilde sınıflandırıyoruz:

  1. Yalnızca dişlerin dizilimiyle ilişkili olan “dişsel anomaliler”,
  2. Hem dişlerin diziliminin bozuk olduğu, hem de çenelerin birbiriyle ilişkisinin bozuk olduğu anomaliler.

Birinci gruptaki sorunlar hastamızın yaşı ne olursa olsun benzer şekilde ve büyük oranda sabit ortodontik aygıtlarla tedavi edilebilmektedir. Ancak çocukluk ve gençlik çağında yapılan ortodontik tedavilerde dişlerin çapraşıklığını diş çekimi yapmak zorunda kalmadan çözme şansımız daha fazla, tedavi süresi erişkin bireylerden daha kısa ve yaptığımız tedavinin kalıcılığı da biraz daha iyi olabilmektedir.

İkinci grup anomaliler büyümesi devam eden bireylerde farklı, erişkin bireylerde farklı yaklaşımlarla tedavi edilebilmektedir. Büyümesinin uygun döneminde tedavisine başlanabilen hastalarda alt ve üst çenenin büyümeleri yönlendirilerek birbirleriyle uyumsuzlukları büyük oranda giderilebilir. Ancak erişkin bireylerde bu mümkün değildir. Bu tür durumlarda ortodontik tedavi çeneler arası uyumsuzlukları gidermek amaçlı ameliyatlarla birlikte yapılmakta ve hem dişlerin hem de çenelerin kendi içinde ve birbirleriyle uyumlu hale getirilmeleriyle çok güzel neticeler alınmaktadır. Ameliyatı istemeyen hastalarda ise dişsel ve iskeletsel sorunu maskeleyerek belli bir uzlaşma dahilinde estetik bir görüntü sağlanabilmektedir.

Ortodontik tedavileri yaparken kullandığımız apareyler çok çeşitlidir. Ancak temel olarak üç şekil aygıttan söz etmek mümkündür. Birincisi tedavimiz süresince hastamızın dişlerinde takılı olarak duran sabit apareyler, ikincisi hastamızın ağız ölçüsüne uygun olarak bizim hazırladığımız ve hastamızın kendisinin takıp çıkarabileceği hareketli apareyler ve üçüncüsü de yine hastamızın kendisinin takıp çıkarabildiği ağız dışı apareylerdir. Bu tedavi vasıtalarını uygulayacağımız tedaviye göre; birbirinin ardı sıra, birlikte ya da ayrı ayrı kullandırmamız da mümkündür.